(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
RYBÍ POLÉVKA SE ZELENINOU JAK CHUTNÁ NÁM
Potřebné ingredience
Kapří hlavy nebo klidně kus masa, trup a podobně, co máte a co chcete použít kořenová zelenina + řapíkatý celer (není nutný) sůl, muškátový oříšek, bobkový list, nové koření, kuličky pepře mouka, máslo housky - starší nejlépe několik dní aby se nedrobily
Postup přípravy
Kapří maso si dáme vařit s kořenovou zeleninou a s kořením - bobkový list, nové koření, pepř, sůl
Na másle orestujeme petržel, mrkev a řapíkatý celer (nakréjené na kostičky) Restujeme krátce jen do zlatova, zaprášíme moukou a uděláme světlou jíšku.
Až je kapří maso uvařené, obereme ho a vývar (přecedit přes nejjemnější sítko!) nalijeme na připravený zeleninový základ s jíškou, dáme ještě alespoň na 15 minut vařit.
Dochutíme muškátovým oříškem, solí
Housky si nachystáme na kostičky, promneme s rozpuštěným máslem a dáme je na plech do trouby (190 stupňů) péct do zlatava.
Na másle orestujeme petržel, mrkev a řapíkatý celer (nakréjené na kostičky) Restujeme krátce jen do zlatova, zaprášíme moukou a uděláme světlou jíšku.
Až je kapří maso uvařené, obereme ho a vývar (přecedit přes nejjemnější sítko!) nalijeme na připravený zeleninový základ s jíškou, dáme ještě alespoň na 15 minut vařit.
Dochutíme muškátovým oříškem, solí
Housky si nachystáme na kostičky, promneme s rozpuštěným máslem a dáme je na plech do trouby (190 stupňů) péct do zlatava.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé